ГоловнаПолітика

У парламент проходять тільки 3 партії, - опитування

"Батьківщина", "Свобода" і регіонали не долають прохідний бар'єр

У парламент проходять тільки 3 партії, - опитування
Фото: Виталий Головин

Тільки три політичні сили наберуть більше як 5% голосів виборців. У Верховную Раду проходять "Блок Петра Порошенка", "Радикальна партія" та "Громадянська позиція", - саме такі дані опитування Київського міжнародного інституту соціології (КМІС).

За "Блок Петра Порошенка" (на чолі з мером Києва, головою Київської міської державної адміністрації Віталієм Кличко, радниками президента Юрієм Луценком та Ольгою Богомолець) готові проголосувати 21,5% виборців, за "Радикальну партію" - 7,6%, за "громадянську позицію "- 5,6%.

Решта партії не долають прохідний бар'єр у парламент.

"Сильна Україна" (перейменована в "Партію Сергія Тігіпка "Сильна Україна") набирає 4,5% голосів, "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" - 3,5%, Комуністична партія - 2,7%, "Всеукраїнське об'єднання "Свобода" - 2,5%.

Партія регіонів (лідером якої в опитуванні позначено голову фракції ПР в Раді Олександра Єфремова) отримує 2,2% голосів виборців, "Самопоміч" - 1,7%, "Правий сектор" - 1%.

3,7% виборців готові віддати свій голос за партію "Патріоти України" на чолі з прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком та головою Ради Олександром Турчиновим (формально обидва наразі є в "Батьківщині", а формат своєї участі у виборах офіційно не розголошують).

1% респондентів проголосували б за інші партії, а 2,3% - зіпсували б бюлетені.

При цьому 14,9% опитаних відмовляються брати участь у виборах, а ще 24,9% наразі не визначилися, за кого голосувати.

Опитування проводилося на замовлення клієнта з 23 серпня по 2 вересня у всіх регіонах України, крім анексованого Росією Криму і Луганської області у зв'язку з військовими діями в регіоні.

Всього опитано 2040 респондентів старших за 18 років.

Нагадаємо, позачергові парламентські вибори в Україні призначено на 26 жовтня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram