ГоловнаПолітика

РНБО спростовує наступ росіян на Маріуполь з боку Волновахи

Аваков заявив, що місто готове захищатися

РНБО спростовує наступ росіян на Маріуполь з боку Волновахи
Фото: Николай Рябченко

Рада нацбезпеки і оборони спростовує інформацію про те, що російська армія з бойовиками наступає на Маріуполь з боку Волновахи.

Про це йдеться у зведеннях РНБО.

"Оперативна ситуація в Маріуполі та прилеглих районах залишається напруженою. З боку терористів через російські ЗМІ триває нагнітання панічних настроїв серед місцевого населення. Зокрема, поширюють недостовірні дані про наступ об'єднаних сил росіян і їхніх найманців у напрямку з Волновахи на Маріуполь, що не відповідає дійсності", - сказано в повідомленні.

Водночас міністр внутрішніх справ Арсен Аваков перед засіданням Кабміну заявив, що Маріуполь готовий до оборони від можливої атаки російських військ.

"Ми маємо достатньо сильні укріпрайони проти можливої атаки танкових військ Російської Федерації і з боку Новоазовська, і з боку Волновахи. Це не буде простою прогулянкою для російських військ. Думаю, Маріуполь був і залишиться українським", - цитують чиновника "Українські новини".

Аваков додав, що місто захищають добре підготовлені бійці, зокрема добровольчі підрозділи.

Нагадаємо, що з кінця серпня на півдні Донецької області за підтримки російської армії з'явився новий анклав ДНР, який розташований неподалік від Маріуполя.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram