ГоловнаПолітика

СК РФ підтвердив загибель фотокора Стеніна на Донбасі

Журналіст відомий тим, що знімав на камеру тортури й убивства українських солдатів

СК РФ підтвердив загибель фотокора Стеніна на Донбасі
Андрей Стенин
Фото: vkpress.ru

Результати генетичної експертизи підтвердили смерть російського фотокореспондента Андрія Стеніна в Донецькій області, йдеться в повідомленні Слідчого комітету Російської Федерації.

"Відповідно до висновків експертиз, фрагменти останків одного із загиблих на південному сході України належать Андрієві Стеніну", - зазначено в ньому.

За даними СК РФ, 5 серпня, "перебуваючи у відрядженні в Україні", Стенін був у місті Сніжному.

"Увечері 6 серпня він в автомобілі "Рено-Логан" у складі колони біженців рухався автодорогою Сніжне-Дмитрівка. Колону охороняли шестеро ополченців. На північному заході від населеного пункту Дмитрівка українська армія, імовірно, 79 аеромобільна бригада, з БМП-2 і танка відкрили по цій колоні вогонь на ураження", - запевняє відомство.

Також повідомляють, що лише 27 серпня "представники ополчення" передали в розпорядження російського слідства пакет з фрагментами обгорілих останків п'яти людських тіл, виявлених у знищеній машині "Рено-Логан" на дорозі Сніжне-Дмитрівка. Російські експерти зробили висновки про приналежність частини з них Андрієві Стеніну.

Нагадаємо, Андрій Стенін відомий тим, що особисто зробив фотозйомку допиту і катувань українських солдатів, узятих у полон в Шахтарську. На одному з його фото зображено пораненого українського військовослужбовця, а вже на наступному фото його вбито.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram