ГоловнаПолітика

ВР звільнила від податків благодійну допомогу для учасників АТО

Юрій Бірюков вітає ухвалення закону

 ВР звільнила від податків благодійну допомогу для учасників АТО
Фото: Макс Левин

Верховна Рада звільнила від оподаткування благодійну допомогу для учасників антитерористичної операції. За ухвалення в цілому законопроекту №4455а проголосувало 229 депутатів при мінімально необхідних 226.

Законом вносяться зміни до статті 165 і 170 Податкового кодексу щодо звільнення в період АТО від податку на доходи фізичних осіб благодійної допомоги, що надається на користь учасників бойових дій: військовослужбовців (резервістів, військовозобов'язаних) та працівників Збройних сил, Нацгвардії, СБУ та інших.

Законопроект у Раді було зареєстровано Президентом Петром Порошенком.

На сайті Президента наводяться слова керівника волонтерського руху "Крила Фенікса" Юрія Бірюкова

про те, що ухвалення цього закону "задає правильний вектор розуміння для волонтерів, що Президент дотримується своєї обіцянки, яку він дав на зустрічі з волонтерами. Для багатьох людей важливо, що Президент виконує те, що обіцяв і що в його силах".

Бірюков зазначив, що залишається питання щодо списку товарів, який повинен формувати Кабінет Міністрів. "Волонтери витрачають кошти на тисячі позицій, які неможливо описати в одному документі", - сказав Юрій Бірюков. Також, за його словами, поки що незрозуміло, яким буде механізм контролю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram