ГоловнаПолітика

Кремль готовий оприлюднити запис погрози Путіна взяти Київ

У російського президента не заперечують, що відповідні слова було сказано

Кремль готовий оприлюднити запис погрози Путіна взяти Київ
Фото: сomfortblog.net

Адміністрація президента Росії має у своєму розпорядженні як письмовий запис, так і аудіозапис телефонної розмови Володимира Путіна з Жозе Мануелем Баррозу і "готова оприлюднити її зміст, щоб зняти всі непорозуміння".

Про це йдеться у листі постпреда РФ при ЄС Володимира Чижова голові Єврокомісії, передає ИТАР-ТАСС.

"Протягом останніх кількох днів деякі ЗМІ, включаючи італійську газету La Repubblica, публікують коментарі щодо Вашої телефонної розмови з президентом Путіним минулої п'ятниці, 29 серпня, - говоритися у листі. - У публікаціях вказується, що Ви нібито поділилися змістом розмови з деякими з Ваших колег по ЄС, зокрема, приписавши російському президентові слова, які явно вирвані з контексту".

"Я переконаний, що розголошення конфіденційних розмов такого рівня виходить далеко за рамки загальноприйнятої дипломатичної практики, - підкреслив Чижов. - Мені відомо, що адміністрація президента Росії має у своєму розпорядженні як письмовий запис, так і аудіозапис зазначеної телефонної розмови і, щоб зняти непорозуміння, готова повністю оприлюднити його зміст у разі, якщо Ви не повідомите про свої заперечення проти цього протягом найближчих двох днів".

Нагадаємо, Баррозу розповів, що коли він запитав Путіна про російське вторгнення в Україну, той відповів: "Якщо я захочу, я можу взяти Київ за два тижні".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram