ГоловнаПолітика

Семенченко розповів про ситуацію під Іловайськом

Комбат "Донбасу" готовий витягнути бійців із "котла" будь-яким способом

Семенченко розповів про ситуацію під Іловайськом
Семен Семенченко
Фото: семен семенченко

Близько 80 поранених бійців "Донбасу" й інших українських підрозділів перебувають у полоні російських військ. Про це в інтерв'ю "Фокусу" розповів командир батальйону "Донбас" Семен Семенченко.

"Коли вже не залишилося надії на підкріплення, коли закінчився боєкомплект, їх передали російським військам під чесне офіцерське слово, що їм нададуть медичну допомогу. Ми будемо намагатися будь-якими способами їх витягнути, хоч і комерційним шляхом", - сказав Семенченко.

За словами комбата, підрахувати загальну кількість убитих зараз неможливо, оскільки не всі частини вийшли з оточення.

"Я скажу чесно - у нас повний бардак, а в бардаку складно швидко відновити картину того, що відбувається", - сказав Семенченко.

Боєць спростував критику на адресу "Донбасу" й інших добровольчих батальйонів, які нібито не узгоджують свої дії з армією.

"Мені дуже легко все це спростувати. Прочитайте нещодавній пост Верховного головнокомандувача про мене персонально і про батальйон "Донбас" - про те, що ми зразок стійкості, мужності і доблесті. Я зараз говорю це не для того, щоб похвалитися - це є моя відповідь панам генералам. Хтось бреше: або вони, або Верховний головнокомандувач, - а я вірю йому", - сказав комбат.

Нагадаємо, Семена Семенченка поранили й госпіталізували у військовий шпиталь. 1 вересня комбат отримав орден Богдана Хмельницького 3 ступеня за проявлену мужність.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram