ГоловнаПолітика

ЄС підготує нові санкції проти Росії до 5 вересня, - Єлісєєв

Євросоюзу був потрібен час, щоб усвідомити агресію з боку Росії

 ЄС підготує нові санкції проти Росії до 5 вересня, - Єлісєєв
Фото: focus.ua

Представник України при Європейському Союзі Костянтин Єлісєєв прогнозує підготовку ЄС нового пакета санкцій щодо Росії до 5 вересня.

Про це він сказав у ефірі "5 каналу".

"Ми очікуємо, що до п'ятниці потужний пакет санкцій буде представлено лідерам глав держав ЄС для того, щоб їх ввести, якщо російська сторона продовжуватиме агресивну політику", - сказав Єлісєєв.

Він зазначив, що вторгнення російських військ в Україну було несподіванкою для ЄС і їм був потрібен час, щоб це усвідомити, і зараз ЄС почав діяти рішуче, готуючись до впровадження нової потужної хвилі санкцій проти Росії.

При цьому Єлісєєв зазначив, що мова йде не тільки про економічні санкції, а й про комплекс заходів, пов'язаних з обмеженням Росії, зокрема на фінансових ринках.

Він додав, що ЄС також розглядає деякі нестандартні заходи, зокрема активно обговорюючи питання позбавлення Росії права проводити Чемпіонат світу з футболу в 2018 році.

Єлісєєв зазначив, що досягнуто домовленості України з ЄС про військово-технологічне співробітництво. Україна також розраховує на гуманітарну, фінансову та політичну допомогу ЄС.

Як повідомлялося, лідери ЄС доручили Європейській комісії підготувати пропозиції для запровадження нових санкцій проти Росії до 7 вересня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram