ГоловнаПолітика

Переговори з терористами продовжаться 5 вересня

ДНР, ЛНР і Україна обмінялися документами про "врегулюванні кризи"

 Переговори з терористами продовжаться 5 вересня
Фото: LB.ua

Контактна група з урегулювання кризи на сході України зустрінеться знову в кінці тижня - 5 вересня. Про це сьогодні заявив "віце-прем’єр" ДНР Андрій Пургін.

Як повідомляє ИТАР-ТАСС, снаступна зустріч, ймовірно, також відбудеться в Мінську.

За підсумками сьогоднішнього засідання сторони обмінялися документами, терористи також виклали свої вимоги для припинення вогню.

"Тепер ми зустрічаємося 5 числа, швидше за все в Мінську, і продовжимо консультації. Справа, я думаю, перейде до конкретики", - сказав Пургин.

Зустріч тривала майже чотири години, подробиці переговорів не повідомляються. Інші учасники засідання вважали за краще не коментувати ці переговори.

Нагадаємо, Україну на зустрічі представляв екс-президент Леонід Кучма. До контактної групи також входять посол Росії в Україні Михайло Зурабов, представник ОБСЄ Хайді Тальявіні, "віце-прем'єр" ДНР Андрій Пургін і "голова Верховного ради" ЛНР Андрій Карякін.

Раніше стало відомо, що у відповідь на припинення вогню ДНР і ЛНР вимагають особливого статусу для зайнятих терористами територій, амністії для учасників бойових дій, надання статусу державної російській мові.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram