ГоловнаПолітика

Новергія пообіцяла Україні €1 млн гуманітарної допомоги, Корея - $500 тис.

Клімкін вказав Росії, як правильно співпрацювати з Червоним Хрестом

Новергія пообіцяла Україні €1 млн гуманітарної допомоги, Корея - $500 тис.

Міністр закордонних справ Норвегії Берге Бренде заявив, що його країна надасть Україні 1 млн євро гуманітарної допомоги. Про це він сказав на прес-конференції, пишуть "Українські новини".

При цьому він додав, що Норвегія також готова збільшити фінансову допомогу Україні на проведення реформ до $30 млн. "Цього року, відповідно до закону про бюджет, прийнятому парламентом на цей рік, це буде еквівалент 30 мільйонів доларів США", - сказав міністр. Гроші підуть на реформування енергетичної системи та сільського господарства.

Міністр закордоних справ України Павло Клімкін у своєму "Твіттері" також повідомив, що Україна отримає ще $500 тис. від Південної Кореї. "Корея виділила нам 500 тис. USD гумдопомоги. Гроші підуть через ООН і МКЧХ. Цивілізований шлях взаємодій з МКЧХ, якщо насправді хочеш допомогти", - написав Клімкін, натякаючи на гумконвой Російської Федерації.

Нагадаємо, що перший російський "гуманітарний конвой" 22 серпня заїхав без згоди України в Луганську область. Порушуючи раніше досягнуті міжнародні домовленості, конвой пройшов без супроводу Червоного Хреста.

Росія попередила, що таких конвоїв буде ще багато.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram