ГоловнаПолітика

Законопроект про люстрацію потрапить у Раду вже сьогодні

Текст документа практично готовий до другого читання

Законопроект про люстрацію потрапить у Раду вже сьогодні
Фото: Ирэна Скуратовская

Робоча група парламенту сьогодні, 1 вересня, завершує підготовку законопроекту №4359а "Про очищення влади" (про люстрацію) до другого читання. Готовий документ передадуть у профільний комітет Верховної Ради до кінця дня.

Про це повідомив член робочої групи, депутат Ради від фракції "ВО "Батьківщина" Леонід Ємець, інформують "Українські новини".

"Сьогодні робоча група завершить свою роботу над текстом свого варіанта законопроекту, і далі він буде готовий для розгляду і в комітеті, і, можливо, завтра на засіданні Верховної Ради для ухвалення його в цілому", - сказав він.

Позафракційний депутат Юрій Дерев'янко розповів, що основні функції законопроекту залишилися незмінними, а всі  правки фракцій та окремих парламентаріїв передадуть у профільний комітет.

Якщо профільний комітет збереться на позачергове засідання, документ можуть винести на голосування в парламенті вже 2 вересня.

Водночас голова люстраційного комітету Єгор Соболєв заявив, що влада не зацікавлена в ухваленні закону про люстрацію. "Є дуже погані новини від Порошенка. Він посилає сигнал за сигналом, що він не зацікавлений в ухваленні цього закону і не хоче, щоб його взагалі розглядали", - сказав Соболєв.

За словами Соболєва, ухвалення закону найближчими днями малоймовірне, оскільки парламентські фракції не мають єдиного бачення необхідних норм закону.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram