ГоловнаПолітика

Порошенко сподівається на жорстку реакцію з боку ЄС на введення військ РФ в Україну

Президент України зустрівся з Германом Ван Ромпеєм

Порошенко сподівається на жорстку реакцію з боку ЄС на введення військ РФ в Україну
Архив
Фото: twitter.com/poroshenko

Президент України Петро Порошенко заявляє про те, що введення Росією військ на територію України вимагає адекватної відповіді з боку Європейського Союзу. Про це йдеться в повідомленні прес-служби глави держави.

Відповідну заяву Порошенко зробив під час зустрічі з президентом ЄС Германом Ван Ромпеєм.

"Глава держави заявив, що введення російських військ на територію України вимагає адекватної відповіді з боку ЄС. У цьому контексті Президент України висловив сподівання, що лідери країн-членів ЄС жорстко відреагують на акт агресії щодо України за результатами засідання Європейської Ради 30 серпня, зокрема в питанні надання військово-технічної допомоги Україні з боку країн-членів ЄС", - сказано в повідомленні.

У свою чергу Ван Ромпей зазначив, що останні дії російської сторони призвели до подальшої ескалації ситуації на Донбасі, що викликає глибоку стурбованість лідерів ЄС і стало причиною винесення українського питання на порядок денний надзвичайного засідання Європейської Ради.

Він також підкреслив, що за результатами дискусії на найвищому рівні ЄС дасть консолідовану, справедливу й адекватну оцінку діям Росії.

Нагадаємо, Петро Порошенко в суботу прибув до Брюсселя (Бельгія) для участі в засіданні Ради Європейського Cоюзу та обговоренні українського питання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram