ГоловнаПолітика

Близько ста бійців іловайського угруповання вийшли з оточення, - Аваков (оновлено)

Силовики прибули в опорний пункт бригади Нацгвардії у Комсомольському

 Близько ста бійців іловайського угруповання вийшли з оточення, - Аваков (оновлено)
Архив
Фото: EPA/UPG

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомляє про звільнення із оточення бойовиків і російських військових близько 100 українських військовослужбовців. Про це він написав у Facebook.

"Всього за ніч вийшли до наших позицій близько ста бійців (28 з добровольчих батальйонів тільки зараз і хлопці з МО)... Чекаємо решту хлопців!", - повідомив міністр.

Він зазначив, що недавно вийшли з оточення 28 бійців - з батальйонів відомства "Миротворець" (14 військових), "Херсон" (3 військових) і "Дніпро-1" (11 військових).

У свою чергу, командир батальйону "Донбас" Семен Семенченко повідомив, що колону українських військових, які згідно з домовленостями, виходять з оточення, намагалися обстріляти.

"Ситуацію поки що розрулили. Намагаються розвести хлопців на здавання у полон, не піддаються. З одного боку танкова дивізія, з іншого полк ВДВ. Хоч і ворог, але кадрові, краще, ніж ДНР", - написав Семенченко у Facebook.

Він повідомив, що пораненим медичну допомогу надали.

"Протягом години повинно все вирішиться. Були спроби дорогою якихось відморозків розстріляти колону. Пройшли. Чекаємо", - зазначив комбат.

При цьому він підкреслив, що ситуація дивна і складна.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко провів переговори з бойовиками і досягнув домовленості щодо виведення з оточення бійців батальйону "Донбас" та інших військовослужбовців, які перебували під Іловайськом.

Командир добровольчого батальйону територіальної оборони Донецької області "Донбас" Семен Семенченко повідомляв, що за станом на ранок суботи бойовики та російські військові оточили сили АТО у Новокатеринівці, Старобешевому, Червонопільську на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram