ГоловнаПолітика

Порошенко досягнув домовленості щодо виведення з оточення бійців батальйону "Донбас"

Бійців, які перебувають у полоні, обміняють на російських десантників у Харкові

Порошенко досягнув домовленості щодо виведення з оточення бійців батальйону "Донбас"
Фото: EPA/UPG

Президент України Петро Порошенко провів переговори з бойовиками і досягнув домовленості щодо виведення з оточення бійців батальйону "Донбас" та інших військовослужбовців, які перебували під Іловайськом. Про це повідомила прес-служба добровольчого батальйону "Донбас".

"Уже сформовано колони, визначено і узгоджено їх маршрут, у точці виходу бійців уже чекають українські військові. Протягом години чекайте списки тих, хто вийшов з оточення. Комбат батальйону С. Семенченко вже виїхав до них. Що стосується полонених, сподіваємося, що найближчим часом їх також вдасться повернути", - сказано в повідомленні.

Семенченко підтвердив цю інформацію, посилаючись на розмову з Порошенком.

"Під час переговорів на найвищому рівні він досягнув домовленості про таке: 1) До 10.00 сьогодні всіх бійців, які не здалися в полон, зі зброєю і прапорами буде випущено через спеціальний коридор до місця дислокації основних сил АТО. Бойову техніку підірвано. 2) Протягом декількох днів усіх бійців, які здалися в полон, а також поранених, які перебувають у полоні, буде обміняно на російських десантників у Харкові", - зазначив Семенченко в Facebook.

При цьому Семенченко припускає факт зради. "У мене є підстави вважати, що оточення добровольчих батальйонів є наслідком зради і некомпетентності в системі військового управління. Факт 1 - колона понад годину стояла на місці і лише після початку мінометного обстрілу рушила вперед. Факт 2 - під час переговорів десантники заявили нашим бійцям, що, мовляв, їх би давно передислокували, якби не ми. Вони нас чекали протягом усього дня на тому місці, де мала проходити колона. Факт 3 - я та Юрій Бутусов били в набат про цю ситуацію понад десять днів, вимагали підкріплення, проводилися пікети під АП і Генштабом. Результат - 0", - зауважує комбат "Донбасу".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram