ГоловнаПолітика

"Батьківщина" наполягає на введенні воєнного стану

Партія вимагає визнати загрозу суверенітету України

"Батьківщина" наполягає на введенні воєнного стану
Фото: batkivshchyna.com.ua

"Батьківщина" наполягає на необхідності ввести воєнний стан в Україні.

Про це повідомляє прес-служба партії.

"Введення воєнного стану в Луганській та Донецькій областях є життєво необхідним. На жаль, ситуація близька до критичної, численні батальйони не отримують належної зброї і техніки. Непоодинокі приклади дезорганізації в частинах військ. В умовах прямої агресії Росії - це не конституційне право, а обов'язок президента України", - заявив на брифінгу заступник голови фракції Андрій Кожем'якін.

Він вважає, що відсутність воєнного стану на Донбасі зручний для президента РФ Володимира Путіна, так як після його введення всі важелі управління отримає Головнокомандувач України, що дозволить підвищити ефективність та відповідальність служб, задіяних в АТО.

Кожем'якін підкреслив, що військовий стан не завадить проведенню дострокових виборів в Раду, якщо прийняти відповідні зміни до законодавства.

Нардеп Григорій Немиря в свою чергу підкреслив, що також немає жодних міжнародних правових обмежень, які б блокували надання військової допомоги Україні у разі введення воєнного стану на Донбасі. "Не треба плутати оголошення війни і введення воєнного стану", - пояснив він.

"Воєнний стан - це необхідний відповідь на існуючу загрозу суверенітету. Якщо ми не вводимо воєнний стан, це означає, що немає ніякої загрози цілісності та суверенітету України, немає агресії з боку Росії", - заявив Немиря.

Нагадаємо, що вчора на засіданні РНБО обговорювали можливість воєнного стану на Донбасі, але не голосували за нього.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram