ГоловнаПолітика

В РНБО розповіли про поточну ситуацію в зоні АТО

Окрім півдня Донецької області, бойовики нарощують угруповання під Луганськом

В РНБО розповіли про поточну ситуацію в зоні АТО
Фото: www.facebook.com/uacrisis

Бойовики у взаємодії з підрозділами військ РФ відновили активні дії в районах Іловайська, Новосвітлівки, Хрящуватого, Новоазовська, кургані Савур-Могила.

Про це повідомив спікер інформцентру РНБО Андрій Лисенко на брифінгу.

Нарощуються угруповання на північному напрямку під Луганськом.

На південному напрямку надійшло підкріплення українським військовим. Зокрема, вони отримали протитанкове озброєння. Також тактичне угруповання "Кордон" початок заходу з охорони та оборони кордону по другому рубежу на напрямку Новоазовськ - Амвросіївка.

Лисенко уточнив, що поблизу Маріуполя почалися бойові протистояння, але поки що лише із застосуванням стрілецької зброї.

У зайнятому російськими військами Новоазовську Донецької області мінують райони. Артобстрілами ЗС РФ пошкоджено хлібозавод і місцева агрофірма. У місті також почався подворовий обхід спільних патрулів російських військовослужбовців і бойовиків так званої "ДНР", вони перевіряють прописку та затримують іногородніх.

Загалом на всіх ділянках боїв упродовж останньої доби сили АТО 35 разів вступали у вогневої контакт з терористами в районі н.п. Круглик, Ленінське, Петровське, Майорськ, Новобахмутівка, Мар'їнка, Тоненьке, Березове, Червона Поляна, Комісарівка, Георгіївка, Маломиколаївка, Авдіївка, аеропортів "Донецьк" та "Луганськ".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram