ГоловнаПолітика

Бійці АТО, намагаючись вирватися з Іловайська, потрапили в засідку (оновлено)

Бійці зайняли кругову оборону, їм потрібна підмога

Бійці добровольчих батальйонів, які потрапили в оточення в Іловайську, вранці в п'ятницю пішли на прорив блокади.

Про це повідомляє кореспондент LB.ua Макс Левін.

Бійці отримали інформацію, що бойовики створять коридор, щоб їх випустити, в обмін на те, що Україна віддасть полонених російських солдатів.

Однак військову колону, яка вишикувалася для виїзду з Іловайська, близько 8:30 почали обстрілювати з мінометів. Колона пішла на прорив у напрямку селища Перемога і Старобешеве, її почали обстрілювати також із гранатометів і стрілецької зброї.

Кореспондент LB.ua бачив, що один із танків підбили, але 4-5 військових машин і два танки прорвалися в напрямку Амвросіївки.

Разом з трьома іншими журналістами (Маркіян Лисейко ("Укрінформ"), Іван Любиш-Кирдей і Георгій Тихий (обидва - німецький канал ARD)) кореспондент LB.ua вирвався з міста легковим автомобілем, обігнавши колону. Машину обстріляли, журналісти отримали легкі поранення, але зараз вони вже в підконтрольному силам АТО Докучаєвську.

Як повідомив на своїй сторінці у "Фейсбуці" командир батальйону "Донбас" Семен Семенченко, колона потрапила в засідку, зараз бійці зайняли кругову оборону і ведуть бій.

"При спробі виходу з оточення колона наших братів (всі батальйони і посилення ЗСУ) потрапила в засідку. Зараз зайняли кругову оборону і ведуть бій. Потрібна термінова допомога. Я повідомив про все командувача НГ і міністра ВС, місцезнаходження колони їм відомо, можливості для надання допомоги є", - написав він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram