ГоловнаПолітика

Джемілєв піде на вибори від Блоку Порошенка

Лідер кримських татар покидає Тимошенко 

Джемілєв піде на вибори від Блоку Порошенка
Фото: www.dyvys.in

Нардеп від фракції "Батьківщина", національний лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв, який став нещодавно уповноваженим президента України у справах кримських татар, має намір балотуватися на майбутніх парламентських виборах у складі команди президента Петра Порошенка.

Про це він повідомив у коментарі виданню "Крым.Реалии".

Мустафа Джемілєв повідомив, що йому вже надійшла пропозиція увійти до списків кандидатів у депутати від "Батьківщини". Однак екс-глава Меджлісу, який вже два скликання обирається до парламенту за квотою цієї партії, схиляється до того, що відмовиться від цієї пропозиції.

"Були пропозиції особисто мені від Тимошенко, але зараз створюється блок президента. Я вважаю, що доречніше йти в блоці президента, тому що він об'єднує всі демократичні сили. Я, швидше за все, погоджуся на пропозиції нашого президента увійти до списку кандидатів від його блоку", - повідомив Джемілєв.

Крім того, за його словами, до списку кандидатів Блоку Петра Порошенка може потрапити і глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров. Лідер кримських татар повідомив, що запропонував кандидатуру Чубарова президенту, і Порошенко погодився.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко 27 серпня своїм указом припинив повноваження Верховної Ради нинішнього скликання і призначив позачергові вибори до парламенту на 26 жовтня цього року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram