ГоловнаПолітика

Порошенко вимагає від Меркель підтримати Україну

Канцлер Німеччини пообіцяла рішучі дії в суботу

Порошенко вимагає від Меркель підтримати Україну
Фото: http://president.gov.ua

Президент України Петро Порошенко ввечері в четвер провів телефонні консультації з канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

Як повідомляє прес-служба президента, співрозмовники обговорили ситуацію на Донбасі та необхідні кроки для припинення агресії та налагодження діалогу для мирного врегулювання ситуації.

"Петро Порошенко також закликав Ангелу Меркель зробити все всередині Європейського Союзу і на міжнародній арені для підтримки України і засудження агресії. Ангела Меркель запевнила в готовності підтримати рішучі дії з боку ЄС на найближчому

засіданні Європейської ради, яке відбудеться 30 серпня. Зокрема, канцлер Німеччини заявила, що Євросоюз має продемонструвати солідарність з Україною", - йдеться в повідомленні.

У цьому контексті співрозмовники обговорили можливість звернення президента Порошенка на засіданні Європейської ради до глав держав та урядів, а також домовилися про подальший інтенсивний діалог з метою швидкого реагування на розвиток ситуації в Донецькій і Луганській областях.

Нагадаємо, в четвер Меркель повідомила, що глави держав і урядів Європейського Союзу на позачерговому саміті в суботу, 30 серпня, обговорять ситуацію в Україні та можливість розширення санкцій проти Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram