ГоловнаПолітика

Прес-центр АТО спростував захоплення бойовиками ракетної установки "Точка-У"

Командування побоюється, що РФ готується поставити "Точки-У" бойовикам

Прес-центр АТО спростував захоплення бойовиками ракетної установки "Точка-У"
Фото: Макс Левин

Прес-центр антитерористичної операції спростовує заяви одного з ватажків бойовиків на Донбасі Ігоря Безлера про захоплення ракетної установки "Точка-У".

У ранковому повідомленні про ситуацію в зоні АТО спікер прес-центру Леонід Матюхін також перерахував місця, де ведуться бої.

"Триває активна фаза АТО. Збройні сили України ведуть бої поблизу Донецька, Луганська, Алчевська та інших населених пунктів Донбасу. Тривають обстріли блокпостів і позицій сил АТО поблизу населених пунктів Червона Поляна, Георгіївка, Лутугине, Герасимівка, Станиця Луганська, Маломиколаївка, Дебальцеве та аеродрому Луганськ. Хочу зазначити, що заяви терориста Бєса про нібито відбиту в українських збройних сил тактичну зброю "Точка-У" є неправдою. Найімовірніше, що найближчим часом він чекає поставки цього виду озброєнь від своїх замовників", - зазначив він.

У свою чергу координатор групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук повідомляє, що у всіх секторах українські війська проводять активні заходи з посилення охорони та оборони базових таборів, опорних пунктів й інженерного обладнання блокпостів. У районі Маріуполя сили АТО проводять інженерно-саперне обладнання місцевості і мінування танконебезпечних напрямків.

Він також детальніше розповів про обстріли позицій сил АТО.

За його даними, з мінометів двічі обстріляно позиції поблизу н.п.Червона Поляна, блокпости в районі н.п.Георгіївка, Станиця Луганська, протягом майже чотирьох годин тривали мінометні обстріли блокпостів поблизу н.п.Лутугине і Герасимівка.

Також терористи вчинили спробу наступу на опорний пункт сил АТО в районі н.п.Дебальцево. Атаку відбито.

З БМ-21 "Град" обстріляно позиції сил АТО поблизу н.п.Маломиколаївка.

У районі аеропорту в Луганську обстріляно колону сил АТО. За попередньою інформацією, є поранені, виведено з ладу 4 од. техніки, повідомив Тимчук.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram