ГоловнаПолітика

МВС повернуло 4 з 12 вертольотів, орендованих приватною компанією

Ведуться перемовини щодо решти машин, повідомив Аваков

МВС повернуло 4 з 12 вертольотів, орендованих приватною компанією
Вертолеты Ми-8МТ
Фото: http://www.ukrcopter.com

МВС домоглося повернення 4 з 12 вертольотів Мі-8МТ, переданих в оренду приватній компанії "Українські вертольоти".

"Незважаючи на труднощі, які виникли в зв'язку з тим, що попередня влада забрала у МВС бойові вертольоти, роззброїла їх і передала в довгострокову оренду, сьогодні 4 вертольоти вже 2 тижні як обслуговують потреби Нацгвардії в зоні проведення АТО", - наводить прес-служба МВС слова міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

Він додав, що в МВС знайшли можливість відремонтувати повернені вертольоти і оснастити їх найсучаснішим обладнанням, зокрема, - для нічних польотів.

Повідомляється також, що командувач Національної гвардії Степан Полторак продовжує переговорний процес з компанією "Українські вертольоти" з тим, щоб всі машини, раніше передані оренду, повернулися на службу Національної гвардії і МВС.

Напередодні телеканал "ЗІК" показав сюжет, в якому МВС звинуватили в небажанні повертати свої вертольоти.

Йдеться про 12 вертольотів. З них 4 машини були орендовані "Українськими вертольотами" у військової частини 2269, підпорядкованої внутрішнім військам МВС, ще 8 - у міліцейського держпідприємства "Хорив-Авіа".

У розслідуванні йдеться, що під час ініційованого прокуратурою судового процесу щодо повернення вертольотів представники МВС не підтримують позови наглядового відомства.

В цілому парк компанії "Українські вертольоти" налічує 28 бортів. Окрім 12 вертольотів МВС, ще 16 орендовані у Збройних сил України (військова частина А0105). Міністерство оборони свою техніку забрати у компанії намагається через суд.

Договір про оренду вертольотів Міноборони, як і договір щодо вертольотів МВС, містить пункт про форс-мажорні обставини. Згідно з ним, у разі особливого періоду в державі компанія повинна повернути техніку власникам.

Приватне акціонерне товариство "Авіакомпанія "Українські вертольоти" має статус офіційного перевізника Організації Об'єднаних Націй, а також статут акредитованого перевізника Всесвітньої продовольчої програми ООН та Міжнародного комітету Червоного хреста.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram