ГоловнаПолітика

Україна закликає ЄС надати військову допомогу

Настав час слова замінити діями

Україна закликає ЄС надати військову допомогу
Фото: focus.ua

Україна закликає Європейський Союз надати військову і технічну допомогу через вторгнення російських військ на Донбас.

Про це йдеться у зверненні представника України при ЄС Костянтина Єлісєєва до керівництва Євросоюзу.

"Солідарність повинна стати абсолютною і безсумнівною. Вона повинна матеріалізуватися в подальших рішучих і значних санкціях, широкій військовій та технічній допомозі Україні з метою зупинити агресора", - зазначив Єлісєєв.

Він зазначає, що Росія почала неприкриту військову агресію проти України.

"Україна і Європейський Союз повинні зупинити цю війну. Ми закликаємо до проведення 30 серпня спеціального надзвичайного засідання Європейської Ради з Україною. Досить потурання і умиротворення агресора. Солідарність повинна стати абсолютною і безсумнівною. Вона повинна матеріалізуватися у подальших рішучих і значних санкціях, а також повномасштабній військовій та технічній допомозі Україні для зупинки агресора", - сказано у зверненні Єлісєєва.

На думку Єлісєєва, прийшов час слова замінити діями.

Він нагадав, що з початку російської агресії Рада ЄС прийняла 11 висновків за підсумками засідання міністрів закордонних справ країн-членів ЄС, а Європейський парламент - 4 резолюції із закликом до російської сторони поважати територіальну цілісність України.

"Хіба це не було достатнім, щоб зрозуміти, що слова не мають значення для Кремля?" - Додав Єлісєєв.

На закінчення він підкреслив, що напередодні 75-річчя початку Другої світової війни невдала спроба попередити ще одну війну може виявитися трагічнішою і згубнішою для репутації ЄС, ніж нездатність розподілити портфелі між державами-членами під час формування нового керівництва ЄС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram