ГоловнаПолітика

Путін хоче в рази збільшити територію, підконтрольну "ДНР", - Тимчук

Сценарій широкомасштабного російського вторгнення в середині липня перебила катастрофа "Боїнга"

Путін хоче в рази збільшити територію, підконтрольну "ДНР", - Тимчук
Фото: zik.ua

Введення двох російських батальйонних тактичних груп на територію України з паралельною "роботою" на Донбасі диверсійно-розвідувальних груп російського "спецназу" різко ускладнило ситуацію в зоні АТО.

Про це повідомив координатор групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук у Facebook.

"Росія перейшла від безсистемної допомоги бойовикам живою силою і зброєю до проведення спланованих разом із терористами широкомасштабних операцій. Росіяни у тісній взаємодії із терористами прагнуть одним махом збільшити територію, підконтрольну "ДНР", в рази", - написав він.

І якщо в районі Новоазовська, при всіх проблемах, ситуація не катастрофічна, то під Амвросіївкою картина складніша.

"Якщо ці хлопці не отримають по зубах у найближчі години, всі успіхи сил АТО у Донецькій області за останні тижні може бути просто знівельовано і доведеться починати все спочатку. Враховуючи, що Путін вже, особливо не соромлячись, кидає сюди свої війська, повернення втрачених позицій може обійтися набагато дорожче, ніж їх взяття першого разу", - заявляє експерт.

Власне, цей сценарій широкомасштабного російського вторгнення, зазначає Тимчук, вже запускався у середині липня, але тоді його на старті перебила катастрофа "Боїнга".

"Зараз Путін продовжив реалізацію цього плану", - заявив він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram