ГоловнаПолітика

Головним військовим прокурором призначили брата письменниці і нардепа Матіос

У Яреми з'явилося два нових заступника

Молодший брат письменниці Марії Матіос Анатолій Матіос став головним військовим прокурором.

За словами генпрокурора Віталія Яреми, Анатолій Матіос призначений на посаду заступника Генпрокурора - головного військового прокурора з 26 серпня.

Матіос народився у 1969 році в Чернівецькій області. У 2008-2009 роках працював на керівних посадах в СБУ, зокрема, начальником управління СБУ спочатку у Львівській, а потім в Одеській областях. В 2010-2012 роках працював заступником керівника Головного контрольного управління Адміністрації президента.

Ярема також розповів, що створено три обласні військові прокуратури (Південного, Західного та Центрального військового округів), чотири районні військові прокуратури (у зоні антитерористичної операції) та 29 військових прокуратур гарнізонів. На посаду прокурора Південного військового округу призначений Павло Богуцький, Центрального - Юрій Війтєв, Західного - Микола Лисий.

Окрім того, Ярема повідомив, що призначив своїм заступником - начальником Головного слідчого управління Олега Заліска. Юрія Данильченка призначено прокурором Харківської області, а Василя Сільчука - прокурором Полтавської області.

Нагадаємо, що Марія Матіос є депутатом Верховної Ради від "УДАРу".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram