ГоловнаПолітика

На затриманих російських військових завели кримінальні справи

Десантники підозрюються у тероризмі та незаконному поводженні зі зброєю

На затриманих російських військових завели кримінальні справи
Фото группы десантников, часть из которых оказалась в плену. Нажмите для увеличения
Фото: facebook.com/EuroMaydan

Служба безпеки України порушила дві кримінальні справи проти затриманих російських десантників - за спробу створити терористичне угруповання (ч.3 ст.15, ч.1 ст.258-3 КК) та незаконне поводження зі зброєю (ч.1 ст.263 КК).

Про це розповів начальник слідчого управління СБУ Василь Вовк, пише УНІАН.

Він додав, що незаконний перетин кордону - це не кримінальний злочин, а адміністративний. Але організація незаконного перетину вже потрапляє під Кримінальний кодекс, тому розглядається також питання про відкриття кримінальної справи про незаконне переправлення осіб через державний кордон, яке можуть порушити проти командирів цих десантників.

Вовк також розповів, що слідство вивчає, чи знали затримані, що перетинають український кордон, чи свідомо їхали на допомогу терористам, чи була їх зброя заряджена чи, як вони стверджують, ні.

Він нагадав, що, відповідно до недавно внесених змін до законодавства, до особи, яка підозрюється у терористичній діяльності, але проти якої немає достатніх доказів, можуть застосувати превентивне затримання терміном на 30 діб. Саме на цих підставах вчора донецький прокурор прийняв рішення про превентивне затримання 10 десантників і визначив місцем їх утримання СІЗО СБУ в Києві.

Нагадаємо, що матері десантників звернулися з проханням до президента РФ Володимира Путіна повернути їхніх синів до Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram