ГоловнаПолітика

За час АТО у лавах української армії опинився 361 дезертир, - Міноборони

Кримінальні справи порушено проти 1444 військових

За час АТО у лавах української армії опинився 361 дезертир, - Міноборони
Фото: EPA/UPG

Міністерство оборони констатує 361 випадок дезертирства серед військовослужбовців відомства, задіяних у проведенні АТО.

"З початку проведення антитерористичної операції в Єдиний реєстр досудових розслідувань за фактами ухилення від військової служби внесено 273 кримінальні провадження проти 1444 військовослужбовців, з яких за ст. 408 Кримінального кодексу (дезертирство) - 62 кримінальні провадження проти 361 військовослужбовця", - сказано в відповіді Міноборони на запит "Українських Новин".

Окрім того, 1 кримінальне провадження проти 798 військових відкрито за ст. 336 Кримінального кодексу (ухилення від призову за мобілізацією), 15 кримінальних проваджень - проти 66 військових за ст. 409 Кримінального кодексу (ухилення від військової служби шляхом самокаліцтва або іншим способом).

Міноборони підкреслює, що 195 кримінальних проваджень зареєстровано проти 219 військових за ст. 407 Кримінального кодексу (самовільне залишення військової частини), разом з тим наголошується, що станом на 20 серпня у зоні проведення АТО зафіксовано 321 випадок самовільного залишення місць служби.

Нагадаємо, раніше 438 українських військовослужбовців перетнули кордон РФ через потужний артилерійський обстріл їхніх позицій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram