ГоловнаПолітика

НАТО обговорить можливість розгортання нових баз у Східній Європі

У майбутньому світ побачить помітнішу присутність НАТО на сході

НАТО обговорить можливість розгортання нових баз у Східній Європі

На майбутньому саміті НАТО країни-члени альянсу обговорять можливість розміщення нових баз у Східній Європі.

Про це сказав генеральний секретар альянсу Андерс Фог Расмуссен в інтерв'ю британській газеті The Guardian, пише видання "Новое время".

"Ключовий момент полягає у тому, що в майбутньому ви побачите помітнішу присутність НАТО на сході (Європи - ред.)", - сказав Расмуссен.

"У нас вже є оперативні сили НАТО, мета яких - бути готовими до швидкого розгортання, якщо буде потрібно. Тепер наш намір - розвивати передові частини всередині цих оперативних сил до дуже, дуже високого ступеня боєготовності", - зазначив він.

За словами генсека, в країнах, де будуть розгорнуті ці сили НАТО, необхідна відповідна інфраструктура.

"Тому потрібно попереднє розміщення сировини і матеріалів, обладнання, підготовка інфраструктури, баз, а також штаб-квартир", - підкреслив генсек.

Расмуссен також зазначив, що НАТО планує зробити кроки для зміцнення безпеки України, модернізації її збройних сил, а також має намір надати сприяння Києву у протистоянні загрозі з боку Росії, пише видання.

Саміт НАТО відбудеться у період з 4 по 5 вересня в Уельсі.

У НАТО підтвердили, що північноатлантичний альянс має намір частіше проводити навчання у Східній Європі, однак назвали міфічними розмови про перенацілення ЄвроПРО на Росію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram