ГоловнаПолітика

Лукашенко: переговори у Мінську були непростими

Позиції сторін часом кардинально відрізнялися

Лукашенко: переговори у Мінську були непростими

Учасники саміту у форматі Митний Союз-ЄС-Україна домовилися, що Мінськ стане переговорним майданчиком для контактної групи щодо України.

Про це заявив президент Білорусі Олександр Лукашенко, підбиваючи підсумки мінського саміту, передає ИТАР-ТАСС.

"Усі підтримали пропозицію президента України зробити Мінськ регулярним майданчиком для діалогу контактної групи", - сказав Лукашенко.

За його словами, учасники зустрічі також домовилися, що "до 12 вересня група експертів напрацює пропозиції щодо зняття заклопотаності Митного союзу з приводу угоди України про асоціацію з ЄС".

Лукашенко заявив, що в Мінську відбувлая "серйозна розмова, пов'язана з кризою в Україні".

"Звичайно, всім нам хотілося б прориву, конкретних домовленостей, початку політичного діалогу між усіма сторонами. Але сам факт зустрічі - це безсумнівний успіх і крок у правильному напрямку", - зазначив Лукашенко.

Президент Білорусі також підкреслив, що "переговори були непростими". "Позиції сторін відрізняються часом кардинально. Але всі сходилися в одному - потрібен діалог", - сказав Лукашенко.

Також, продовжив він, необхідні "деескалація ситуації, звільнення заручників, вкрай важливо запобігти гуманітарній катастрофі".

Нагадаємо, 26 серпня у Мінську відбулася зустріч у форматі ЄС-Україна-"Євразійська трійка". На зустрічі були присутні Президент України Петро Порошенко, Президент Білорусі Олександр Лукашенко, Президент Росії Володимир Путін, Президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв. У зустрічі також брали участь три комісари ЄС.

В Адміністрації президента України також повідомили про те, що відбулася зустріч Петра Порошенка і Володимира Путіна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram