ГоловнаПолітика

Порошенко і Путін можуть зустрітися у четвер в Анкарі, - ЗМІ

Також повідомляється, що президенти таки зустрінуться сьогодні в Мінську

Порошенко і Путін можуть зустрітися у четвер в Анкарі, - ЗМІ
Фото: EPA/UPG

Наступний раунд переговорів між президентами України і Росії може відбутися вже цього тижня.

Про це повідомляють незалежні одне від одного джерела в дипломатичних відомствах України та Росії, пише "Європейська правда".

За інформацією видання, зараз опрацьовується можливість того, що 28 серпня Петро Порошенко та Володимир Путін разом відвідають Анкару.

За цією інформацією, розглядається можливість двосторонньої зустрічі Україна-РФ, а також тристоронньої - за участю новообраного президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана.

28 серпня у турецькій столиці має відбутися інавгурація Ердогана. Зараз він є прем'єром Турецької республіки, але за підсумками виборів, що відбулися 10 серпня, повинен зайняти пост глави держави. На церемонію запрошено президентів низки держав, у тому числі - України та Росії.

Зараз ні в Москві, ні у Києві немає остаточного підтвердження про зустріч, стверджують дипломатичні джерела. У той же час адміністрація президента Порошенка активно працює над її організацією.

Остаточне рішення про проведення переговорів або про їх скасування, найімовірніше, буде прийнято увечері 26 серпня на зустрічі у Мінську.

Зараз, після діалогу у форматі "ЄС-Україна-Євразійський союз" за зачиненими дверима, учасники зустрічі пішли обідати.

Водночас білоруське "Радіо Свобода" з посиланням на прес-службу президента Білорусі повідомляє, що Петро Порошенко таки проведе зустріч з Володимиром Путіним тет-а-тет.

Нагадаємо, близько 15:00 у Мінську розпочалася зустріч у форматі ЄС-Україна-"Євразійська трійка". На зустрічі присутні Президент України Петро Порошенко, Президент Білорусі Олександр Лукашенко, Президент Росії Володимир Путін, Президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв. У зустрічі також беруть участь три комісари ЄС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram