ГоловнаПолітика

Журналіст повідомляє про нове вторгнення російських військ в Україну

Російські солдати нібито вже контролюють 6 прикордонних сіл

 Журналіст повідомляє про нове вторгнення російських військ в Україну
Архив
Фото: EPA/UPG

Журналіст телеканалу "Інтер" Роман Бочкала заявив, що російські регулярні війська вторглися на територію України з боку Таганрога.

У своєму "Фейсбуці" він посилається на прикордонників і бійців добровольчих батальйонів, які зараз у тому районі.

"З боку Росії увійшли 30 танків, легкоброньована техніка і жива сила. Вони знаходяться на 8 кілометрів углиб української території. Контролюють 6 прикордонних сіл. Зокрема, такі як Маркине, Щербак, Рози Люксембург. Окупанти виставляють блокпости, залишаючи на кожному по 3 танки і 2 БТР, взвод особового складу і просуваються далі. У передмісті Новоазовська чути постріли. На захоплених територіях російські військові не приховують розпізнавальних знаків", - пише він.

"Слідом за ними з території Російської Федерації увійшли представники "ДНР". Вони просять місцеве населення кілька днів перечекати "неспокійну ситуацію" і обіцяють, що потім "усе буде добре, буде своя республіка", - повідомляє Бочкала.

За його даними, українські військові змушені відступати під натиском артобстрілів, у тому числі з установок "Град", є втрати серед прикордонників і бійців батальйонів тероборони, а також тяжкопоранені.

"Наші бійці просять підмогу і важку техніку. Інакше, кажуть, не зможуть утримати Новоазовськ. У разі втрати Новоазовська дорогу на Маріуполь, за їхніми словами, буде відкрито", - зазначив Бочкала.

Нагадаємо, 25 серпня у цьому районі через кордон прорвалася колона російської техніки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram