ГоловнаПолітика

Прокуратура домоглася скасування привілеїв Лозінському у в'язниці

Проти тюремників порушено справу

Прокуратура домоглася скасування привілеїв Лозінському у в'язниці
Фото: tsn.ua

Під час перевірки Бориспільської виправної колонії прокуратура виявила необгрунтоване пом'якшення умов утримання колишнього народного депутата Віктора Лозінського.Про це йдеться у повідомленні прес-служби Генпрокуратури.

"За результатами прокурорської перевірки діяльності Бориспільської виправної колонії №119 встановлено, що засудженому Віктору Лозінському комісією з питань застосування до засуджених пільг по відбуванню покарання необгрунтовано пом'якшено умови утримання шляхом його переведення в дільницю соціальної реабілітації цього виправного закладу", - йдеться в повідомленні.

При цьому, як повідомляється, комісія неналежним чином вивчила матеріали, що характеризують засудженого, і не врахувала, що Віктор Лозінський під час відбування покарання фактично своє виправлення не довів, не працював, мав дисциплінарне стягнення за порушення режиму утримання.

"Більш того, посадовими особами пенітенціарного закладу в офіційні документи вносилися недостовірні відомості про його залучення до суспільно корисної праці, здійснення нарахувань за нібито відпрацьований час", - додали у ГПУ.

Як наголошується, вказані порушення також залишилися поза увагою територіального управління Державної пенітенціарної служби України.

"Лише за втручання прокуратури вказане незаконне рішення комісії про надання засудженому Лозінському пільг скасовано. На сьогодні він відбуває покарання у визначеному законом порядку", - повідомили у ГПУ.

Прокуратурою Київської області за даним фактом внесені відповідні відомості до Єдиного державного реєстру досудових розслідувань з попередньою правовою кваліфікацією за ознаками ч. 1 ст. 367 КК України (службова недбалість).

ГПУ звернулася до Державної пенітенціарної службі України з вимогою притягнення до відповідальності винних посадових осіб зазначеної установи виконання покарань.

Нагадаємо, 20 квітня 2010 року Дніпровський райсуд Києва засудив Лозінського до 15 років ув'язнення за вбивство жителя Голованівського району Кіровоградської області Валерія Олійника, яке сталося 16 червня 2009 року на території мисливських угідь у Кіровоградській області. Пізніше термін ув'язнення скоротили до 10 років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram