ГоловнаПолітика

У Петербург доставили 100 поранених військових

Наслідки вторгнення російської армії в Україну дедалі складніше приховати

Член Ради при президенті Росії з розвитку громадянського суспільства і прав людини та голова "Солдатських матерів Санкт-Петербурга" Елла Полякова повідомила про доставку великої кількості поранених російських військовослужбовців у Санкт-Петербург.

Про це вона повідомила телеканалу "Дождь".

"Прийшов борт з дуже великою кількістю поранених у військово-медичну академію", - розповіла вона. Йдеться про Військово-медичну академію імені С. М. Кірова у Санкт-Петербурзі.

За її інформацією, на борту було близько сотні поранених військовослужбовців. Де і за яких обставин вони отримали поранення, їй зараз невідомо. Вона перевіряє ще раз цю інформацію.

Раніше сьогодні стало відомо, що Полякова та інший член Ради Сергій Кривенко направили запит у Слідчий комітет з проханням провести розслідування обставин загибелі контрактників 18-ї мотострілецької бригади (в/ч 27777), уродженців Дагестану. За офіційною версією, вони загинули на полігоні у Ростовській області 9 і 11 серпня.

Як пояснила Полякова телеканалу "Дождь", двотижнева затримка з направленням запиту слідчим була пов'язана з необхідністю ще раз перевірити інформацію.

Нагадаємо, Росія офіційно заперечує участь своїх військових у боях на Донбасі. Появу  на території України десятьох російських десантників, яких затримали сили АТО, в Міноборони РФ пояснили тим, що вони заблукали.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram