ГоловнаПолітика

Хмельницький: в політику має прийти нове покоління

Депутат вирішив не балотуватися в Раду нового скликання

Хмельницький: в політику має прийти нове покоління
Фото: focus.ua

Народний депутат і акціонер компанії UDP Василь Хмельницький не балотуватиметься до Верховної Ради нового скликання і має намір зосередитися на розвитку бізнесу та економічних проектах, заявив він в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"Ми йдемо в Європу, а там функції політики і бізнесу чітко розмежовані. Довгі роки в Україні для багатьох підприємців участь у політиці було єдиною можливістю зберегти свій бізнес. Але цю систему координат потрібно міняти. І починати логічно з себе", - зазначив депутат.

За словами Хмельницького, він прийняв рішення зосередитися на бізнесі та економіці, а в політику має прийти нове покоління.

"Разом необхідно сформувати нову традицію взаємовідносин влади та бізнесу. Влада повинна навчитися поважати право власності і захищати вітчизняний бізнес, створюючи необхідні умови. А підприємці повинні мати можливість цивілізовано лобіювати свої інтереси в рамках прозорої для суспільства системи", - вважає народний депутат.

В. Хмельницький додав, що проекти компанії сьогодні вимагають іншого роду комунікації з закордонними партнерами, яких тільки відлякує приналежність акціонера до політики. "Наприклад, мій депутатський статус - швидше ускладнююча обставина для менеджменту BIONIC Hill під час переговорів з потенційними клієнтами парку з США чи Європи. Сьогодні якщо я виступлю з ініціативою щодо створення національної програми з розвитку промисловості, заговорять про те, що Хмельницький вирішив за рахунок бюджету побудувати собі завод. Або отримати якісь пільги. Мені це не цікаво", - пояснив акціонер UDP.

На думку депутата, уряду слід обрати жорстку лінію з підтримки бізнесу, консолідувати всі сили для будівництва нових імпортозамінних виробництв, відкрити країну для інвестицій, підтримувати проекти "дешевими" грошима.

В. Хмельницький інвестує у великі інфраструктурні проекти, зокрема, в модернізацію аеропорту "Київ" (Жуляни). Є акціонером найбільшої столичної девелоперської компанії UDP (нові торгово-розважальні комплекси - ТРЦ Ocean Plaza в Києві і ТРК Meganom в Криму, житлові комплекси "Новопечерські Липки", "Бульвар Фонтанів", RiverStone, "Паркове місто", апартаменти Maristella в Одесі). Спільно з Horizon Capital і нідерландським банком FMO розвиває фармацевтичний бізнес ПрАТ "Біофарма". Засновник першого українського інноваційного парку bionic Hill і міжкорпоративного IT-університету Bionic University.

Хмельницький був депутатом Верховної Ради останніх п'яти скликань, і вперше пройшов до парламенту у 1998 році за списками Партії зелених.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram