ГоловнаПолітика

Порошенко просить ЄС про допомогу в забезпеченні контролю над кордоном з РФ

Президент розповів Ештон про затримання 10 російських солдат в Україні

Порошенко просить ЄС про допомогу в забезпеченні контролю над кордоном з РФ
Фото: twitter.com/APUkraine

Президент Петро Порошенко під час зустрічі з Верховним комісаром ЄС Кетрін Ештон в Мінську попросив сприяти тому, щоб Україна створила ефективну систему контролю над кордоном з РФ.

"Ми апелюємо до всього світу з проханням підтримати Україну і сприяти тому, щоб Україна створила ефективну систему контролю над кордоном з РФ, щоб виключити проникнення через кордон зброї, військової техніки і найманців. Тоді конфлікт вирішиться дуже швидко", - передає прес-служба президента його слова.

Порошенко також поінформував Ештон про факт затримання 10 російських військовослужбовців на території України.

Він також підкреслив, що встановлення миру та імплементація всіх пунктів мирного плану - його ключова мета.

Крім того, Порошенко відзначив необхідність звільнення всіх заручників, зокрема, льотчиці Надії Савченко, яку утримують у російській в'язниці.

Європейський вибір України президент назвав незворотним і повідомив, що Угоду про асоціацію з ЄС ратифікують у вересні, а в Брюссель відразу направлять ратифікаційні грамоти.

Він висловив переконання, що призначення парламентських виборів не стане перешкодою для ратифікації Угоди про асоціацію, і підкреслив, що текст Угоди залишиться незмінним, а його ухвалення сприятиме впровадженню справжніх реформ в Україні.

Порошенко запевнив європейську сторону, що він як гарант Конституції забезпечить проведення вільних, демократичних і прозорих парламентських виборів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram