ГоловнаПолітика

Губарєв виїхав до Росії (оновлено)

Раніше ДНР покинули Бородай і Стрєлков

Губарєв виїхав до Росії (оновлено)
Павел Губарев
Фото: http://lenta-ua.net/

Один із ватажків терористичної організації ДНР Павло Губарєв покинув Донецьк і з невстановлених причин поїхав у Росію.

Губарєв у вівторок, 26 серпня, прилетів у Ростов-на-Дону нічним рейсом з Сімферополя, пише російське видання "Сноб" з посиланням на пасажира, який летів в одному літаку з сепаратистом.

"Губарєв летів з якимось тендітним типом в камуфляжі і з нервовим поглядом. Тут його зустріли двоє потертих чоловіків - на "службістів" не схожі, скоріше на бойових товаришів. Летів звичайним нічним рейсом. Потовстішав", - розповів він.

"Співголова ДНР" Тетяна Дворядкіна повідомила видання, що чула про від'їзд Губарєва, проте куди він вирушив, їй невідомо. "Губарєв дійсно виїхав з Донецька. Говорили, що він поїхав у Ростов, - розповіла Дворядкіна. - Причини його від'їзду мені невідомі. Може, до дружини поїхав або відпустку взяв. Чи повернеться він до Донецька? Теж наразі ніхто не знає. Зв'язок з ним тримає тільки уряд Новоросії".

Пізніше Губарєв на своїй сторінці у "Фейсбук" підтвердив, що перебуває у РФ, але заявив, що повернеться.

"Коментуючи повідомлення ЗМІ... Я справді перебуваю у Росії. Тільки не "втік" (боягузливість не моя риса характеру), а поїхав на один тиждень виключно у справах. Завтра в Москву. До кінця тижня у Донецьк - продовжувати боротьбу за Велику Новоросію", - написав він.

Нагадаємо, бойовиків ДНР раніше покинув колишній "прем'єр" Олександр Бородай, зараз він перебуває в Москві.

У Росію вже виїхав ще один ватажок донецьких бойовиків Ігор Стрєлков (Гіркін), якого на початку серпня звільнили з поста "міністра оборони ДНР". За інформацією журналістів, Стрелкова поранили у сутичці з новим "прем'єром ДНР" Олександром Захарченком, який прийшов на місце Бородая. Зараз Гіркін, ймовірно, перебуває в госпіталі в Ростові.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram