ГоловнаПолітика

Німеччина вважає "парад" в Донецьку військовим злочином

МЗС країни вважає огидною акцію бойовиків

Німеччина вважає "парад" в Донецьку військовим злочином

Німеччина засуджує так званий "парад" з полонених українських військових, влаштований бойовиками в Донецьку, і вважає, що такі дії те ж саме що військові злочини.

Як повідомляє Deutsche Welle, про це сказав представник Міністерства закордонних справ країни Мартін Шефер на прес-конференції.

"Це досить імовірно, - заявив Шефер, відповідаючи на питання, чи можна вважати вчинок бойовиків "ДНР" військовим злочином. - Це абсолютно огидно, неприйнятно і лише підливає масла в вогонь".

Раніше заступник директора відділення Європи та Центральної Азії правозахисної організації Human Rights Watch Рейчел Денбер написала в Twitter, що влаштована сепаратистами акція є порушенням міжнародної Женевської конвенції. Інший представник Human Rights Watch, Оле Солвінг, розцінює "парад" як військовий злочин.

Разом з тим у Москві не помітили в недільному "параді" в Донецьку жодних знущань над полоненими. Як заявив голова російського МЗС Сергій Лавров, він "не побачив нічого такого, що нагадувало б знущання". А з приводу принизливого ставлення "нехай розбираються юристи".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram