ГоловнаПолітика

Меркель не має особливих надій на переговори в Мінську

Канцлер ФРН не вірить у воєнне розв'язання конфлікту на Донбасі

Меркель не має особливих надій на переговори в Мінську
Фото: EPA/UPG

Канцлер Німеччини Ангела Меркель не покладає особливих надій на переговори в Мінську, які призначено на вівторок, 26 серпня.

Водночас вона вважає, що ця зустріч необхідна, тому що вирішити україно-російський конфлікт військовим шляхом не вдасться, пише WSJ.

"Моя поїздка в Києві була зокрема спрямована на підготовку такої зустрічі, яка, звичайно, не призведе до прориву. Але говорити один з одним потрібно, якщо ми хочемо знайти якийсь вихід", - сказала Меркель в інтерв'ю німецькому каналу ARD.

На питання, чи очікує вона прямого вторгнення Росії, Меркель не дала прямої відповіді. Вона зазначила, що ситуація в Україні дуже делікатна і небезпечна, тож з неї потрібно шукати вихід.

"Я твердо впевнена, що прийнятне тільки політичне рішення, і Європейський Союз і Німеччина хочуть і повинні допомогти його знайти. Військове рішення конфлікту неможливе. Саме тому політичні переговори абсолютно необхідні", - заявила Меркель.

Нагадаємо, 26 серпня в Мінську відбудеться зустріч у форматі Україна - ЄС - "Євразійська трійка" (Білорусь, Казахстан, Росія). З боку Росії туди приїде президент Володимир Путін, з боку ЄС - високий представник з питань безпеки і зовнішньої політики Кетрін Ештон, віце-президент Єврокомісії - комісар з питань енергетики Гюнтер Оттінгер і комісар з питань торгівлі Карл де Гухт, з боку України - президент Петро Порошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram