ГоловнаПолітика

Меджліс виключив зі своїх лав трьох членів за входження в кримську владу

Остаточне рішення стосовно чиновників ухвалить Курултай

Меджліс виключив зі своїх лав трьох членів за входження в кримську владу
Фото: rferl.org

Меджліс кримськотатарського народу тимчасово виключив зі своїх лав Ремзі Ільясова, Заура Смирнова і Тейфука Гафарова за входження у владу самопроголошеної Республіки Крим. Таке рішення ухвалено на проведеному в суботу в Сімферополі засіданні Меджлісу.

Як зазначає видання "15 минут", голова Меджлісу Рефат Чубаров, якому заборонено в'їзд до Криму, взяв участь у засіданні по скайпу.

У Меджлісі вважають, що Ільясов, Смирнов і Гафаров зайняли посади в органах кримської влади без відповідних рішень представницького органу кримських татар.

Ільясов став заступником голови Державної ради Республіки Крим, Гафаров зайняв крісло віце-мера Сімферополя. Щодо Смирнова, то раніше Меджліс делегував його на посаду голови Держкомітету Криму з міжнаціональних відносин і справ депортованих громадян, саме тоді він призупинив своє членство в Меджлісі. Однак на початку липня цього року Меджліс скасував своє рішення і рекомендував Смирнову покинути посаду, чого той донині так і не зробив.

Остаточні рішення щодо Ільясова, Смирнова і Гафарових ухвалять на Курултаї (національному з'їзді) кримськотатарського народу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram