ГоловнаПолітика

Порошенко заперечує постачання української зброї в Росію

За словами Президента, СБУ провела перевірку

Порошенко заперечує постачання української зброї в Росію
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко заперечує факт постачання озброєння і продукції подвійного призначення українськими підприємствами до Росії.

Про це, відповідаючи на запитання німецького журналіста під час спільного брифінгу з канцлером Німеччини Ангелою Меркель, заявив Порошенко, передає РБК-Україна.

"Півтора місяця вже діє рішення РНБО, яке забороняє експорт у Російську Федерацію військової продукції та продукції подвійного призначення. Це рішення суворо дотримується", - сказав Президент.

За словами Порошенка, після публікації в ЗМІ про факти порушення цього рішення РНБО Служба безпеки України отримала доручення провести розслідування.

"У п'ятницю я отримав повідомлення від керівника СБУ про те, що жодного підтвердження факту експорту українськими підприємствами озброєння і продукції подвійного призначення немає. Ця інформація не відповідає дійсності", - заявив Президент.

Зауважимо, що в низці українських ЗМІ фігурувала інформація про постачання в Російську Федерацію військової продукції підприємством "Мотор-Січ".

Нагадаємо, ще 29 березня держконцерн "Укроборонпром" припинив постачання зброї і військової техніки у Російську Федерацію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram