ГоловнаПолітика

Меркель: Євросоюз ніколи не визнає анексії Криму

Інакше, за словами канцлера, Європі самій може загрожувати небезпека

 Меркель: Євросоюз ніколи не визнає анексії Криму
Фото: EPA/UPG

Канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що Євросоюз і Німеччина ніколи не визнають анексії Криму Росією.

Про це вона сказала під час спільної прес-конференції з Президентом України Петром Порошенком у Києві, передає РБК-Україна.

"Це (анексія Криму, - ред.) відбулося із порушенням територіальної цілісності в Європі. І якщо ми такий принцип визнаємо, то і в Європі таке може відбуватися - не тільки в Україні, а й у кожній європейській країні. Може бути оскаржено деякі землі і райони, які порушать мирне співіснування у Європі. Тому важливе визнання територіальної цілісності, і ми живемо за цим принципом. Зараз важливо розглядати, яким буде наступний крок для того, щоб забезпечити Донецьк і Луганськ", - заявила Меркель.

Коментуючи можливу військову підтримку України в конфлікті з Росією, Меркель зазначила, що Німеччина поки що не розглядає питання прямої військової підтримки. За її словами, зараз українську кризу на найвищому рівні намагаються розв’язати дипломатичним шляхом, передає "Ліга.нет".

Коментуючи це питання, Порошенко додав, що спочатку, щойно вступив на посаду Президента, він заявляв, що не розглядає тільки військовий шлях розв'язання кризи на Донбасі. Глава Української держави наголосив, що Київ наполягає на дипломатичному розв'язанні конфлікту з Росією, але без здачі національних інтересів і відмови від територіальної цілісності країни.

Порошенко зазначив, що військове протистояння на Донбасі закінчиться, щойно російські найманці та техніка покинуть українську територію.

Нагадаємо, Президент Петро Порошенко заявив, що Німеччина надасть Україні 500 млн євро на відновлення інфраструктури Донбасу в рамках механізму спецфонду, який буде створено з цією метою у вересні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram