ГоловнаПолітика

Бойовики за добу 27 разів обстріляли сили АТО, - РНБО

Під вогонь потрапили прикордонники

Бойовики за добу 27 разів обстріляли сили АТО, - РНБО
Фото: EPA/UPG

Збройні сили України продовжують бої за визволення Донецька, Шахтарська, Тореза, Зугреса, Іловайська, Ясинуватої Донецької області та Луганська, Алчевська, Перевальська, Станиці Луганської на Луганщині.

Про це під час прес-конференції в Києві заявив речник Інформаційно-аналітичного центру РНБО України Андрій Лисенко, передає прес-служба відомства.

"Протягом доби сили АТО 27 разів вступали у вогневий контакт із терористами в районі Савур-Могили, населених пунктів Петровське, Вергунський Роз'їзд, Благодатне, Мар'їнка, Весела Тарасівка, Красна Поляна, Черевківка, Василівка, Кутейникове, Трудовське, Челюскінець, Маломиколаївка, Авдіївка, Кринична", - повідомив він.

Росія, за словами Лисенка, не припиняє обстрілювати позиції українських прикордонників і сил АТО. Проти наших військ було застосовано потужну установку залпового вогню "Ураган" недалеко від населеного пункту Кутейникове.

"Сьогодні вночі від 4:00 до 06:00 - з артилерії та установок "Град" росіяни обстрілювали прикордонні позиції під селом Обрив Донецької області. Близько 3:00 із системи "Град" з території Росії було завдано вогневий удар з району села Гельманове (РФ ) у бік Амвросіївки у Донецькій області. Опівночі з території Росії зафіксовано залп із системи "Град" по позиціях сил АТО в районі села Маркине", - повідомив Лисенко.

Він заявив, що географія російських обстрілів простягається від населеного пункту Мілове Луганської області на півночі до Сєдового Донецької області на півдні.

"Загальна протяжність ділянки українського кордону, яка обстрілюється з боку Росії, становить приблизно 400 км, з яких 100 км перебуває під тимчасовим контролем терористів і російських найманців. Крім цього, ці російські обстріли набувають характеру полювання за рухомими цілями. Так, було обстріляно БТР із нарядом прикордонної служби "Амвросіївський" і автомобіль з бійцями Нацгвардії", - підкреслив речник РНБО.

"Учора о 20:00 у районі села Деркулеське Луганської області прикордонний наряд виявив диверсійно-розвідувальну групу терористів. Відбувся бій, унаслідок якого спробу незаконного перетину кордону бойовиками зірвано. Отримав поранення 1 прикордонник. Після бою серед кинутих речей терористів було виявлено рюкзак з двома коробками патронів, спеціальними пристроями і розтяжками для установки мін на території України", - зазначив також Лисенко.

Як повідомлялося раніше, за минулу добу сили АТО знищили 2 установки БМ-21 "Град", 2 зенітні установки, 1 артилерійську гармату, 2 міномети бойовиків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram