ГоловнаПолітика

Наливайченко: російську допомогу призначено для бойовиків на сході

У СБУ вважають, що КамАЗи використають для перевезення озброєння бойовиків

Наливайченко: російську допомогу призначено для бойовиків на сході
Наливайченко
Фото: Макс Левин

Голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко заявляє, що неперевірену прикордонниками частину колони автомобілів КамАЗ з російською гуманітарною допомогою призначено для бойовиків на сході.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби СБУ.

Глава відомства підкреслив, що машини заповнено не більше ніж на третину, а гречка та інші крупи надійдуть бойовикам.

"Ми дамо інформацію Червоному Хресту, яким бойовикам насправді і для чого крупа, вода прямують. Ми кажемо, що угруповання терористів Козіціна, Безлера та інших чекають на ці вантажі для того, щоб засипати цю крупу та інші продукти у свої підвали і склади" , - сказав він.

Наливайченко також поінформував, що машини використають для перевезення озброєння бойовиків, яке використовуватиметься проти мирного населення.

"Ці вантажівки використають для перевезення спорядження та озброєння. Терористам катастрофічно не вистачає після вдалих дій наших військових у першу чергу транспортної інфраструктури. Для цього тягачі і планують використовувати", - повідомив глава відомства.

За даними СБУ, КамАЗи з колони насправді не є вантажівками, а тягачами, знятими з військового зберігання Московського регіону. Вони мають колір хакі і тимчасово зафарбовані білою фарбою.

В СБУ вважають, що транспорт також планують використовувати для перевезення вбитих і закатованих з української території без оповіщення родичів для приховування злочинів терористів.

Раніше у п'ятницю Наливайченко назвав прямим вторгненням Росії той факт, що російський гуманітарний конвой перетнув український кордон.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram