ГоловнаПолітика

За добу сили АТО 22 рази вступали в вогневий контакт з терористами

Позиції солдатів і прикордонників обстрілювали понад 10 разів з території РФ

За добу сили АТО 22 рази вступали в вогневий контакт з терористами
Фото: Макс Левин

У Донецькій і Луганської областях тривають активні наступальні дії сил АТО. Тривають бої за звільнення від бойовиків Донецька, Луганська, Іловайська, Ясинуватої, Шахтарська, Тореза, Сніжного, Зугреса, Горлівки, Красного Луча, Станиці Луганської.

Про це йдеться в зведеннях інформцентру РНБО.

Українські військові проводять оперативне відпрацювання населених пунктів Іллірія, Маломиколаївка, Іловайськ, Станично-Луганське, Успенка. Окрім цього, сили АТО ведуть бої за утримання міст Новосвітлівка, Хрящувате та кургану Савур-Могила.

Сили АТО звужують кільце навколо терористів під Смілою Луганської області, військовослужбовці НГУ просунулися вперед, зайнявши один з блокпостів терористів.

За добу сили АТО 22 рази вступали в вогневий контакт з терористами в районі Мар'їнки, Красногірки, Жданівки, Кутейникового, Фащівки, Городища, Новоганнівки, Верхньоторецька, Андріївки, Круглика, Станиці Луганської, Іллінки, Земляного, Березового.

Росія продовжує обстрілювати позиції Збройних сил України. Протягом доби з території РФ було вчинено 10 обстрілів. Зокрема, вчора росіяни обстріляли з реактивних систем залпового вогню "Ураган" опорний пункт сил АТО у селищі Кутейникове Амвросіївського району Донецької області.

Позиції Держприкордонслужби протягом доби з території Росії обстрілювали двічі. З 19:15 до 19:45 вчинено 70 мінометних обстрілів позицій на ділянці відділу прикордонної служби "Станично-Луганське" Луганського загону. Обстріл вівся з боку російського села Маноцький в напрямку української Колесниківки. З 20:05 до 20:20 по цих же позиціях було вчинено ще 56 мінометних пострілів.

Росія продовжує активну повітряну розвідку з використанням безпілотників на Луганщині та в акваторії Азовського моря. Безпілотники помітили в районі селища Красна Талівка Луганської області, в районі населеного пункту Холодне та Сєдове Донецької області.

Незважаючи на те, що українські прикордонники повідомили своїх колег про закриття пункту пропуску "Маринівка", росіяни продовжують його використовувати, пропускаючи найманців та зброю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram