ГоловнаПолітика

На Заході заморозили мільярд "Сім'ї" Януковича, - ЗМІ

Отримати офіційну інформацію про заморожені кошти оточення Януковича неможливо

На Заході заморозили мільярд "Сім'ї" Януковича, - ЗМІ
Фото: EPA/UPG

У західних банках заморожені активи майже мільярд доларів США, які пов'язують з кланом екс-президента України Віктора Януковича.

Про це повідомляє Deutsche Welle з посиланням на неназваного експерта.

Як зазначає видання, офіційно отримати докладну інформацію про обсяги заморожених у рамках санкцій ЄС коштів оточення Януковича неможливо.

У відповідь на запити видання уряди низки країн взагалі її не надали, посилаючись на закони про банківську таємницю.

Дані щодо заарештованих активів клану Януковича надійшли, зокрема, від Австрії (6 млн євро), Кіпру (1,5 млн євро і 3 млн доларів) і Ліхтенштейну (2,7 млн швейцарських франків). Латвія підтвердила заморожування декількох рахунків, не назвавши обсяг коштів.

У Німеччині, як повідомило міністерство економіки, ніяких українських активів не заморожено. Ще навесні про заморожування активів оточення Януковича повідомили Великобританія (23 млн доларів) і Швейцарія (137 млн євро).

На умовах анонімності один з експертів, поінформований про хід міжнародних слідчих дій з відмивання коштів колишніми українськими посадовими особами, назвав наведені суми заниженими. "Є ряд активів "під підозрою", але до однозначного встановлення кінцевих власників ніхто не буде називати конкретні суми", - зазначив співрозмовник.

Він назвав загальну суму коштів, які заморожені і можуть бути ідентифіковані як гроші клану Януковича: майже мільярд доларів США. Йдеться про активи у близько десяти країнах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram