ГоловнаПолітика

Порошенко їде до Мінська домовлятися про мир

На зустрічі Президент "закликає забрати бойовиків з України"

Порошенко їде до Мінська домовлятися про мир
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко на зустрічі у Мінську має намір домовлятися про мир, оскільки "весь світ втомився від війни".

Про це повідомляє прес-служба Президента.

"Україна хоче миру", - заявив Президент під час робочої поїздки до Миколаєва. Він повідомив, що 26 серпня він разом з "потужною командою" у складі 3 високих представників ЄС "їдемо до Мінська говорити про мир".

Президент повідомив, що на зустрічі Україна "закликає забрати бойовиків з України". "Упевнений, що нам це вдасться", - зазначив Петро Порошенко.

Президент України підкреслив: "Для того, щоб мати міцні позиції на переговорах по миру, треба бути сильними – мати єдність народу, сильну країну, сильну армію".

"Ми здатні захистити суверенітет, незалежність, територіальну цілісність. Сьогодні ми боремося за незалежність України. Ми з вами обов’язково переможемо", - заявив він.

Нагадаємо, 26 серпня в Мінську відбудеться зустріч у форматі Україна - ЄС - "Євразійська трійка" (Білорусь, Казахстан, Росія). З боку Росії туди приїде президент Володимир Путін, з боку ЄС - високий представник з питань безпеки і зовнішньої політики Кетрін Ештон, віце-президент Єврокомісії - комісар з питань енергетики Гюнтер Оттінгер і комісар з питань торгівлі Карл де Гухт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram