ГоловнаПолітика

Бойовики заявили, що знищуватимуть безпілотники ОБСЄ

При цьому терористи кажуть, що підтримують використання місією безпілотників

Бойовики заявили, що знищуватимуть безпілотники ОБСЄ

Бойовики заявили, що залишають за собою право знищувати безпілотники, які надійдуть у розпорядження спостережної місії ОБСЄ в Україні.

Про це йдеться в повідомленні на сайті "Донецької народної республіки", передає Еспресо.TV.

Неозброєні літальні апарати опиняться в розпорядженні Спеціальної спостережної місії ОБСЄ в Україні впродовж 6-10 тижнів. При цьому терористи цитують главу МЗС РФ Сергія Лаврова, який раніше заявив, що Росія підтримує оснащення наглядової місії ОБСЄ безпілотниками.

"Зараз йде розмова про те, щоб місія отримала безпілотники для контролю на кордоні з української боку, з українського повітряного простору. Ми такий підхід підтримуємо", - передають бойовики слова Лаврова.

У зв'язку з майбутнім розміщенням безпілотників на кордоні терористи заявили, що "ідентифікувати безпілотники технічно неможливо, а інформація, отримана з їх допомогою, може стати відомою українським силовикам". Це стосується, перш за все, пересування сил бойовиків.

"Міністерство оборони Донецької народної республіки залишає за собою право видаляти такі безпілотні літальні апарати", - йдеться в повідомленні.

Раніше повідомлялося, що Організація з безпеки і співробітництва в Європі вибрала австрійську компанію Schiebel в якості контрактора з надання послуг безпілотного спостереження на території України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram