ГоловнаПолітика

Всю техніку з військового параду до Дня Незалежності відправлять на Донбас, - радник Порошенка

Медведєв запевняє, що додаткові гроші з бюджету не витрачалися

Всю техніку з військового параду до Дня Незалежності відправлять на Донбас, - радник Порошенка
Фото: @Yur4ik

Всю техніку, яка бере участь в параді до Дня Незалежості 24 серпня, відправлять на схід України, повідомив радник президента Олег Медведєв.

"Жодної додаткової копійки бюджетом на парад не передбачено. Підготовка до параду відбулася в рамках загальних профінансованих програм бойової підготовки Збройних сил України. Жодні сили з фронту, з передової не відриваються, там буде невеликий зведений загін представників тих підрозділів, які воюють в АТО і після параду їх відправлять на Донбас. Техніка, яка там є - це техніка, щойно знята з конвеєрів заводів, в якій завершується ремонт. Цю техніку просто з Хрещатика відправлять на Донбас", - заявив Медведєв в ефірі 5 каналу, інформує РБК-Україна.

За його словами, попередній президент Віктор Янукович вважав, що Україні не потрібні паради, тому на всі роки його президентства паради скасували.

"Таке рішення викликано тим, що так званий президент Янукович вважав, що Україні не потрібна армія, і він не тільки не проводив паради, а й знищував українську армію для того, щоб підготувати легкий

ґрунт для російського вторгнення", - зазначив радник президента.

За словами Медведєва, майбутній парад буде вшануванням "новонародженої української армії, яка пройшла у важких боях своє бойове хрещення".

Нагадаємо, 22 липня президент Петро Порошенко наказав забезпечити парад військ у містах-героях Києві та Одесі. У столиці зможуть побачити 49 зразків військової техніки, а також нової стрілецької зброї. Вчора ввечері на Хрещатику пройшло тренування військ перед парадом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram