ГоловнаПолітика

Суд у Харкові заборонив діяльність руху "Юго-Восток"

Діяльність цієї організації становить загрозу суверенітету України

Харківський окружний адміністративний суд у середу задовольнив позов прокуратури міста про заборону діяльності громадської організації "Громадський рух "Юго-Восток". Про це повідомляє прес-служба прокуратури Харкова.

"Суд визнав вагомими всі докази, надані прокуратурою, і прийняв рішення заборонити громадську організацію "Громадський рух "Юго-Восток" шляхом примусового розпуску", - йдеться в повідомленні прес-служби.

Як заявив прокурор міста Євген Попович, при підготовці позову прокуратура проаналізувала масові заходи, організовані рухом "Юго-Восток", а також публічні виступи лідерів руху, і дійшла висновку, що діяльність організації становить загрозу суверенітету України.

"Діяльність цієї організації становить загрозу суверенітету України і безпеці її народу. При підготовці позову прокуратурою всебічно проаналізовано масові заходи, організовані цим громадським рухом. Також зроблено філологічний аналіз промов і публічних виступів його лідерів. Результати всіх досліджень свідчать, що учасники цієї громадської організації неодноразово закликали до зміни конституційного ладу насильницьким шляхом та незаконного захоплення державної влади, агітували за порушення суверенітету і територіальної цілісності України", - цитує прес-служба Поповича.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram