ГоловнаПолітика

Тимошенко повернеться в публічну політику наприкінці серпня

Прес-секретар Тимошенко не спростувала інформацію про з'їзд

 Тимошенко повернеться в публічну політику наприкінці серпня
Архив
Фото: http://www.tymoshenko.ua/

На кінець серпня заплановано з'їзд партії "Батьківщина". Форум стане місцем першої публічного появи лідера партії Юлії Тимошенко за останній місяць. Про це повідомляє видання "Капітал".

Член політради "Батьківщини" Володимир Бондаренко повідомив, що з'їзд планується провести в два етапи. Перший повинен пройти 28 серпня, і саме тоді Тимошенко має намір підняти кадрові питання. Рішення про другий етап прийме політрада партії після оголошення дати дострокових парламентських виборів. На сьогоднішній день розглядаються 3 або 5 вересня.

Відвідання з'їзду стане першим публічним заходом за участю Тимошенко за останній місяць. Після поразки на президентських виборах екс-прем'єр відмовилася від практики участі в телевізійних ток-шоу та масових акціях. Востаннє вона потрапила в об'єктив телекамер на початку липня, коли в Київському міському центрі крові народні депутати від фракції "Батьківщина" на чолі з Тимошенко здали кров для потреб бійців, які беруть участь в АТО.

Прес-секретар Тимошенко Марина Сорока розповіла, що останнім часом екс-прем'єр займалася питаннями реорганізації партії. "Вона зараз у Києві, працює, з нею все нормально", - сказала прес-секретар лідера "Батьківщини".

Сорока не підтвердила, але і не спростувала інформацію про проведення партійного з'їзду, запевнивши, що всі заходи буде анонсовано на сайті "Батьківщини".

Бондаренко запевняє, що на з'їзді говоритимуть про невиконання новою владою вимог Євромайдану. "Незабаром буде висловлено багато питань до нової влади. Насамперед - євроінтеграція і люстрація, які були основними вимогами Євромайдану", - сказав Бондаренко. Він також підкреслив, що в результаті люстрації своїх посад позбулися керівники регіональних організацій "Батьківщини", дії яких призвели до незадовільних результатів Тимошенко на президентських виборах.

Видання наголошує, що відразу після президентських виборів Тимошенко заявила про перебудову партійної структури.

Член президії політичної ради "Батьківщини" Дмитро Шлемко розповів, що станом на початок серпня з партії виключили понад півтори тисячі членів, зокрема, депутатів місцевих рад. Він зазначив, що насамперед це працівники сфер освіти та охорони здоров'я, які співпрацювали з місцевою владою, підконтрольною Партії регіонів. Ще одну групу виключених складають члени партії, які брали участь у минулих парламентських і президентських виборах в командах політичних опонентів. За словами Шлемка, питання про відповідальність народних депутатів - членів парламентської фракції "Батьківщини" розглянуть незабаром.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram