ГоловнаПолітика

Справу двох обвинувачених у викраденні Луценка та Вербицького передали в суд, - ГПУ

Встановлено 13 осіб, які організовували або були виконавцями цих злочинів

Справу двох обвинувачених у викраденні Луценка та Вербицького передали в суд, - ГПУ
Фото: www.segodnya.ua

Справу обвинувачення двох осіб, причетних до викрадення активістів Євромайдану Ігоря Луценка та Юрія Вербицького, направлено на розгляд до Бориспільського міськрайонного суду. Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

"Генеральна прокуратура України направила до суду звинувачувальний акт стосовно двох осіб, які брали участь у викраденні активістів Євромайдану Ігоря Луценка та Юрія Вербицького", - йдеться у повідомленні прес-служби.

За інформацією Генпрокуратури, досудове розслідування встановило, що наприкінці минулого року під час масових акцій протесту в Києві, "посадові особи силових структур залучили до боротьби з активістами осіб з криміналітету і колишніх спортсменів".

"Представники влади надали їм інформацію про те, що вночі Луценко відвозитиме в Олександрівську лікарню Вербицького, який отримав травми під час протистоянь на Майдані Незалежності. Злочинці завчасно прибули в медичний заклад на п'яти автомобілях. За розробленим планом, одна група осіб контролювала ситуацію навколо лікарні, інша - відстежувала прибуття цих активістів. Після того, як вони приїхали до медзакладу, зловмисники напали на них і, скрутивши, вивезли в Бортницьке лісництво, де почали бити, вимагаючи надати інформацію про діяльність Євромайдану. Вранці нападники відвезли активістів в гаражне приміщення Дарницького району і продовжили тортури. Потім їх вивезли у безлюдну місцевість і відпустили. У результаті злочинних дій Юрій Вербицький помер", - йдеться в повідомленні.

Генпрокуратура підкреслює, що зараз слідством встановлено 13 осіб, які організовували або були виконавцями цих злочинів, 10 з них знаходяться в розшуку. Звинувачувальний акт проти двох осіб передали до Бориспільського міськрайонного суду для розгляду по суті.

Нагадаємо, Вербицького викрали з Олександрівської лікарні разом з Ігорем Луценком вранці 21 січня. Луценко привіз до лікарні Вербицького з травмою ока. Невідомі викрали Вербицького і Луценка. За словами Луценка, їх кудись відвезли, довго тримали в якомусь гаражі і били. Потім Луценка з пакетом на голові вивезли в ліс, поставили на коліна обличчям до дерева і зникли. Луценко зміг вибратися до людей.

Після звільнення активіст повідомив, що у Вербицького стан може бути набагато гірший. З ним, на думку Луценка, поводилися жорсткіше, бо Юрій - житель Львова.

Пізніше тіло Вербицького знайшли в Бориспільському районі Київської області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram