ГоловнаПолітика

Україна просить МВФ виділити два транші кредиту до кінця року

3 та 4 транші - це близько $2,2 млрд

Україна просить МВФ виділити два транші кредиту до кінця року
Фото: EPA/UPG

Україна просить Міжнародний валютний фонд переглянути графік виділення коштів у рамках кредиту stand by, об'єднавши третій і четвертий його транші з можливістю отримання їх до кінця цього року. Про це повідомив міністр фінансів Олександр Шлапак журналістам у Києві, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ми хочемо об'єднати 3 і 4 транші. Розраховуємо, що це буде близько $2,2 млрд. І розраховуємо до кінця року їх отримати", - сказав він.

Шлапак також уточнив, що з другого траншу у $1,4 млрд, рішення про виділення якого очікується в кінці серпня, $1 млрд, як передбачається, надійде в бюджет, а $0,4 млрд - Національному банку.

Нагадаємо, з 24 червня по 18 липня в Україні працювала місія МВФ, по завершенню візиту вона рекомендувала фонду виділити Україні другий транш кредиту stand by на 1,4 млрд доларів. Але цього досі так і не відбулося.

Хоча від початку план був такий, що другий транш у сумі 914,67 млн СПЗ (1,418 млрд доларів) нададуть у липні, третій - у вересні, а четвертий - у грудні 2014 року.

31 липня Верховна Рада прийняла урядові законопроекти про поправки до бюджету і Податкового кодексу, які, як стверджував прем'єр Арсеній Яценюк, необхідні для отримання грошей від фонду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram